Friske knær etter trening på Gnist!

Fredag 6.august stod det en fin artikkel i Dagbladet om Inger Lise Eng som har trent seg til bedre knær hos en av våre dyktige fysioterapeuter. Hun er ett av mange eksempler på at det er mulig å trene seg bort fra smerter og til en mye bedre hverdag. Heldigvis viser også forskningen nå at trening i mange tilfeller fungerer bedre enn operasjon!

Artikkelen er i Dagbladet Pluss, og du kan lese hele artikkelen her.

Kort fortalt handler den om at en meniskskade i kneet ikke lenger er en «inngangsbillett direkte til operasjonsstua» (Overlege Nina Jullum Kise, Martina Hansens Hospital).

«Studier har nemlig vist at pasienter som har trent, blir like bra som de som har gjennomgått kombinasjonen trening pluss kirurgi. Det konkluderes dermed med at kirurgi ikke har noen tilleggseffekt, forklarer Kise»

portrett__0011_OH-2013-344-2981-web

Hans Morten

Inger Lise Eng har fått oppfølging av vår dyktige fysioterapeut Hans Morten Jahr. Hun sier i artikkelen at hun er veldig glad for at hun ble rådet til trening fremfor operasjon. Hun har fulgt et spesialtilpasset program lagt opp av vår fysioterapeut, med gradvis mer belastning og nye utfordringer. Nattesmertene er borte, hun kan gå ned trapper igjen uten problemer og kan gjøre alt hun pleide å gjøre før. Heldigvis har hun også skjønt at hun må fortsette å trene for å holde knærne ved like. Fysisk form er jo ferskvare!

vondt kne 2Vi synes det er veldig hyggelig å få frem viktigheten av trening, ikke minst hvis du har vondt et sted! For noen kan en operasjon virke som en enklere løsning, men nå viser det seg altså for meniskskader at trening gir bedre resultater. I tillegg til et mer velfungerende kne får man jo også alle de andre gevinstene ved å trene, som bedre fysisk form, økt velvære og bedre helse!

Sliter du med knærne er det bare å ta kontakt så kan vi hjelpe deg. Kjernen i vår modell er at vi  kombinerer trening og behandling, så dette er  er noe vi har bra greie på! Du kan bestille time her. 

Hvis du liker denne saken og synes budskapet er viktig å få frem, setter vi stor pris på om du liker eller deler den på facebooksiden vår
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgnistrende%2Fposts%2F1252213174788776&width=500

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: