Halve livet på Gnist – Morten 60 år
Oktober 1988 var første gang jeg gikk inn døren i Durudveien 37. Mine daværende kompanjonger og jeg så på lokalene. Min tanke var, her er det ikke mulig å gjøre noe. Lokalene så helt ”jævlig” ut.
2 uker senere var 10 års leiekontrakt skrevet under og det var bare og ta på seg arbeidsantrekket. Det ble lange dager. Småbarnsfar, spillende trener i Haslum, jobb og oppussing. Det gikk. Mye har skjedd siden. Jeg har faktisk gått inn og ut av bygningen halve livet mitt.
2 måneder med å få 370 kvm ubrukelige lokaler i stand var knapp tid. Vi klarte det. 7 benker med forheng, treningssal på 150 kvm, herre- og damegarderobe og 2 solsenger var meget bra etter den tids standard. Vi var førende i bransjen.
3 fysioterapeuter og en instruktør i treningssalen. Det var ”gjengen” den gang. Den gang som nå var stedet bygget opp rundt aktivitet. Aktiv behandling, benkebehandling, rehabtrening og frisktrening. Forhengene var selvfølgelig noe alle hadde. Selv om taushetsplikten var like sterk. Historier ble lagt ut som om forhengene var lydtette! Mange morsomheter, men også noe som kanskje ikke burde vært delt mellom forhengene.
Fundamentet for hvordan Gnist er i dag ble lagt fra og med åpningen 9. januar 1989. Trening og helse i godt samarbeid, synergier og fokus på kvalitet. Humor og godt miljø var viktig og er fortsatt en viktig faktor i vårt arbeid.
Reisen fra oktober 1988 til april 2017 har vært en meget hyggelig reise. Vi har vokst sten på sten. Hele tiden utviklet lokaler og utstyr, økt antall medarbeiderne, fulgt med i den teknologiske verden og hentet inn toppfolk fra bransjer hvor vi har trengt kompetanse utenifra. Med bra økonomisk kontroll og en organisk vekst er vi i dag en meget sunn bedrift.
Vi er i dag cirka 60 personer som jobber ved Gnist. Små og store stillinger. Vi har vokst fra å være en av mange leietagere i Durudveien 37 til ta hele bygget på 1800 kvm i 2012. Da ble stort sett hele bygget renovert. Takk til gårdeier Thon som vi har hatt et meget godt forhold til.
Januar 2015 åpnet vi Gnist Nadderud i Nadderud Arena. Trening og helse i samme lokaler, men i mindre skala. Vi har på Nadderud cirka 500 kvm med flotte lokaler og meget dyktige medarbeidere. Etableringen i Bekkestuaområdet har vært meget viktig for Gnist og for våre brukere. Vi har alltid hatt mange kunder i dette området, nærheten til vårt tilbud ble kortere. For oss som jobber ved Gnist er det et eventyr og meget tilfredsstillende å se topputøvere i håndball, svømming, fotball og NTG-utøvere trene sammen med pensjonister, mosjonister og sterkt skadde pasienter. Få folk i bedre form og motivere dem til å bli der. Det har formet Gnist. Det er litt av ”sjela” vår.
Etter over 28 år er jeg utrolig heldig som har fått være med på Gnistreisen. Vi er en meget solid gjeng. Vi er et lag med håndplukkede «utøvere» som jobber meget godt sammen og hvor alle har en meget viktig rolle for at taktikken skal kunne gjennomføres.
I dag blir jeg 60 år. Jeg er pappa til fire flotte barn, har en flott kone og en jobb og en helse jeg er meget godt fornøyd med. Av natur er jeg en aktiv person. Har alltid drevet med fysiske utfordringer. Var stort sett med på alt og konkurrerte i alt. Mine foreldre tillot det, de pushet meg aldri, men lot meg holde på og støttet meg. Allsidighet har jeg fått med morsmelken og slik jeg ser det er allsidighet meget viktig i barns utvikling sosialt og fysisk. Med mange topplasseringer i forskjellige idretter i ungdomsårene var det skihopper jeg skulle bli. Det gikk lenge meget bra inntil kulen ble for lang og hoppene for korte. Fra den ene dagen til den andre skiftet jeg hovedidrett og satset på håndball som 17-åring. Alltid spilt håndball, var bra, men det var ikke førstevalget. Det ble det nå.
15 år på elitenivå, landskamper for Norge, 3 år i Tyskland, hvorav et år i THW Kiel. Norgesmester med Kristiansand, spillende trener i 6 år. Jeg er utrolig glad og ydmyk for den perioden.
Utdannelsen tok jeg i forsvaret – 5 år. Lederutdannelse, mellomfag idrett og 3 års plikttjeneste som idrettsoffiser på Sørlandet Sjøforsvarsdistrikt. Dette var et meget bra utgangspunkt.
Neste utdannelse ble Tysklandsturen. Etter en ukes trening i THW Kiel var det klart, kontrakt for neste sesong var i boks. Den følelsen var ekstrem god. Klubben jobbet også for at jeg skulle få gå på skole og ta fysioterapiutdannelse. Målet var å komme hjem som fysioterapeut. Kombinasjonen var ikke enkel og det gikk heller ikke så bra i Kiel. Valget ble utdannelse eller håndball. Valget ble utdannelse og håndball på lavere nivå.
Rådet fra en 60 åring til de unge blir: Ta utdannelse samtidig med idretten!
Takker familie, venner og kolleger for de første 60 årene! Gleder meg til de neste 60! 🙂
Morty
Legg igjen en kommentar