Synnøve klar for vandring!

Nå er det bare et par uker igjen til Synnøve drar på sin livs vandring. Fredag 14,juli har hun sin siste arbeidsdag og tirsdag 18. juli legger hun avgårde sammen med sønnen, som skal gå sammen med henne i starten.  Vi har hatt vår siste trening sammen her på Gnist og Synnøve virker sterk, klar for vandring og mer motivert enn noensinne. Nå gleder hun seg bare til å begynne å gå og til å kunne våkne hver morgen med vissheten om at i dag skal jeg bare gå – gå på ukjente veier og stier.

Hvordan har forberedelsene for Synnøve gått her på Gnist?

Treningen har gått som planlagt til tross for en kraftig forkjølelse underveis. Vi har trent sammen omtrent annenhver uke siden vi startet og i tillegg har Synnøve trent målbevisst to ganger i uken på egen hånd ut i fra et tilrettelagt treningsprogram. Selvsagt har hun også gått mye ute. All treningen har gitt uttelling og Synnøve har blitt mye sterkere og mer utholdende. Det litt kranglete kneet hennes kjenner hun nesten ingenting til, og det som tidligere var en liten bekymring for henne er ikke en bekymring lenger. Hun har testet sko og har til slutt endt opp med et par stabile vandringssko istedenfor lette joggesko. Hun har gått mye i de nye skoene for å venne føttene til skoene og for å sikre at hun unngår gnagsår.

Alt som skal oppi sekken er lagt frem, leiligheten er leid ut og ruta og kart studeres nøye før avreise slik at hun har ruta helt klar for seg.

Hva er Synnøves tanker nå før hun starter sin vandring?

Begynner du å få reisefeber og litt «nerver»?
– Nei. Jeg gleder meg bare til å begynne jeg. 🙂

Hva er det du har igjen av forberedelser før du går avgårde?
–  Vaske kjøkken og bad i leiligheten min. Gjøre den ren til min nye leieboer flytter inn. Ellers så har jeg alt klart og gleder meg bare til å komme i gang.

Hva er det verste som kan skje underveis når du vandrer?
–  Sinte, bjeffende hunder! Ha ha! Ellers er det vel at knærne streiker eller at kroppen ikke holder og jeg må reise hjem. Eller at det skjer noe med noen hjemme slik at jeg må avbryte reisen min.

Vet du akkurat hvor du skal gå? Er du redd for å ikke finne frem?
– Ja, jeg tror jeg har største delen av ruta klar. Det finnes mange bøker som i detalj beskriver disse Pilegrimsledene og jeg har også kart over de områdene som jeg skal vandre i. Jeg bruker mye av tiden nå frem til avmarsj til å gjøre meg kjent med ruta. I tillegg har jeg jo snakket med mange som har gjort deler av ruta og jeg har også lest en bok om en mann som har gått akkurat den ruta som jeg skal gå. Ellers så får jeg vel bare spørre da. 🙂

Hva har du med i sekken?
–  Jeg har med meg ekstraklær i form av turbukse (bukse med avtakbare ben), shorts, t-skjorter i teknisk materiale som er lette å skylle og tørke, tynn ullgenser, tynn dunjakke, liten og lett sovepose, turbok selvsagt og annet småtteri som er nødvendig å ha med. Siden jeg starter på sommeren og går mot varmere strøk har jeg ikke med så mye varme klær, kun en lett dunjakke og en tynn ullgenser. Når jeg forhåpentligvis kommer til Innsbruck i uke 40 kommer sønnen min ned med litt ekstra varme klær for høsten. Jeg kan jo også bare kjøpe det jeg trenger underveis.

Hva har du vært minst forberedt på under forberedelsene til denne reisen?
– Alle dører som har åpnet seg og alle mennesker som har tatt kontakt med meg bare fordi jeg skal ut og vandre! Kjente og ukjente skal gå deler av turen med meg og flere har åpnet dørene sine og tilbudt husrom på min ferd gjennom Europa. Flere har også tatt kontakt for å dele sine egne erfaringer med sine Pilgrimsvandringer. Det er jo nesten litt skummelt at så mange har hørt om vandringen min og følger med på min reise.

Hva skal du gjøre de siste to ukene før du starter?
– Jeg skal studere kart og Pilegrimsruta jeg skal vandre. Ellers så er jeg stort sett klar og trenger vel bare å vaske leiligheten min ordentlig før min leietaker flytter inn 😊

Vi ønsker Synnøve masse lykke til på sin vandring og vi kommer til å følge henne på bloggen www.dengladevandrer.net

Benita Lundgren
Fysioterapeut, Personlig Trener, Kostholdsveileder, Løpecoach
Gnist Trening og Helse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: