Nytt år – og nye forsetter om å komme i gang med trening?

I starten av et nytt år er det mange som har nyttårsforsett om å trene mer eller å komme i gang med trening. Det finnes mange råd og tips om hvordan du skal klare å gjennomføre forsettene. Vi vet at noen lykkes, mens andre fort gir opp.

De som lykkes har gjerne reflektert over hva som er viktig for dem, og ikke falt for fristelsen å kaste seg ut i treningen fordi «alle andre gjør det». Videre har de tatt seg tid og laget en plan for hvordan de skal gjennomføre treningen med utgangspunkt i egen hverdag, hva de liker å gjøre og hva de ønsker å oppnå.

Hva er viktig for deg?

Hva du ønsker å oppnå med treningen bør også være med på å bestemme hva slags trening du velger. Er målet mer overskudd og energi i hverdagen? Bli sterkere? Føle deg mer vel? Ha mer overskudd til lek med barn eller barnebarn? Det er viktig å finne treningsformer som er lystbetont, da er sjansen for å lykkes over tid større.
Hva liker du? Gå tur? Løpe? Styrketrening? Gruppetrening? Trene alene? Trene sammen med noen? Ute? Inne?

Vårt råd er at du lager en plan.

3f28954f28c1d509543a56c7b3f778a2Sett deg ned i ro og fred og lag en konkret ukeplan. Planen bør inneholde en hva, hvordan og hvorfor kolonne, samt varigheten på aktiviteten. Noter hva du har lyst å gjøre de ulike dagene. Det kan også være en god ide å få med en venn og planlegge litt sammen. Ha en eller flere dager hver uke hvor du har en avtale, en forpliktelse sammen med en annen. Å trene sammen med noen kan være mer lystbetont og dere kan «dra» hverandre på trening de dagene det føles litt tungt. Du kan også finne en fast dag du deltar på en gruppetime eller har en avtale med en personlig trener. Det å ha en forpliktelse vil ofte bety at du får trent bedre og mer regelmessig.

Hvordan ser din treningsuke ut?

Hvor ofte du skal trene avhenger av målsetningen din, men to ganger i uken er et absolutt minimum for å få noen effekt av treningen. Tre til fire ganger er enda bedre.

Hvilke tidspunkter er det mulig for deg å trene? Hvilke ukedager? Er det noe du må flytte på for å skape rom for treningen?

Legg inn tidene i kalenderen eller treningsboka. Ta utgangspunkt i faste tidspunkter og dager, så kan du heller justere hvis du må. Planlegg også hva du skal trene. Dette avhenger av hva slags trening du liker, hva som er praktisk og hvilke resultater du ønsker. Det finnes mange måter å trene på – skriv ned hvilke alternativer du har.

Når du har skrevet ned din treningsuke, må du dobbeltsjekke at dette er realistisk. Vår erfaring er at planer ofte kan være litt offensive. Dette kan gjøre at motivasjonen daler etter noen få uker fordi du ikke klarer å gjennomføre planen. Vi anbefaler derfor at du virkelig har tenkt gjennom planen din. Er du litt i tvil, så bør du senke lista litt. Planen du lager må kanskje justeres et par ganger, men du kommer stadig nærmere en plan som fungerer over tid – for deg.

Vi hjelper deg.

oivindhaug-gnist-september 28, 2017-168-EditTrenger du hjelp til å lage en realistisk plan for å oppnå resultatene du ønsker hjelper vi deg gjerne. Ta kontakt med en av våre personlige trenere. De har god erfaring og mye kompetanse på hvordan du kan lykkes. En personlig trener kan være en viktig støttespiller som kan hjelpe deg litt på veien mot gode treningsvaner, kunnskap og ferdigheter. Få hjelp her.

Plan B og C.

Selv med en god og realistisk plan, kan det hende at du ikke får trent etter planen. Hva gjør du hvis du ikke får trent som planlagt? Dropper du treningen? Å utsette treningsøkter er en dårlig vane som vil gjøre at du lykkes dårligere. Du vet sikkert hva som kan komme i veien. Lag et par «B og C» planer. Hva er en alternativ økt dersom du ikke får gjennomført den treningen som du har planlagt? Stikkord er korte og alternative økter. Det er ALLTID noe du kan gjøre – og LITT er bedre enn ingenting.


Lykke til med treningen – og husk at vi er her for å hjelpe deg med både trening, måloppnåelse og motivasjon hvis du ønsker det!

«De neste åra er de beste åra»

Hilsen Gnistgjengen.

Legg igjen en kommentar