«Føler meg sprekere enn noensinne i en alder av 78 år»

Dorothy Ann Bøhler (78) har gjennom helse- og livsstilskurset 10ForLivet fått økt kunnskap om trening og ernæring. I løpet av perioden har hun gått ned 14 kg, satt personlig rekord på 120kg i benpress og løper intervaller i motbakker.

«Tidligere trente jeg 2-3 ganger i uken, men jeg har alltid følt meg litt for tung. De få gangene jeg gikk hjem fra butikken måtte jeg ta pauser underveis i bakkene på grunn av dårlig pust. Jeg ønsket å ta tak i dette og meldte meg på kurset 10ForLivet. Jeg trengte noen som kunne hjelpe og samtidig holde et øye med meg.  Jeg var klar for ny og oppdatert kunnskap på temaene trening og kosthold og var sikker på å få dette gjennom kurset 10ForLivet på Gnist.»

«I starten av kurset, som var i januar, satt jeg meg et langsiktig mål om å gå ned 8 kg før bursdagen min som er i august. Jeg fikk veiledning innenfor kosthold med fokus på måltidsrytme og måltidssammensetninger. Nå spiser jeg hver 3-4 time men passer på å spise mindre porsjoner enn før. Jeg er mye mer oppmerksom på hva jeg spiser, og har fått en god balanse mellom hverdag og fest. Jeg har lært at man må være snill med seg selv, det er lov å skeie ut litt innimellom og det har det vært rom for i kurset. Etter 4 måneder hadde jeg gått ned 14 kg og det er jeg strålende fornøyd med. Nå er jeg på god vei mot dit jeg vil være, takket være god hjelp fra min personlige trener og de andre kursholderne.»

Fellesskap, mestringsfølelse og utfordringer
Dorothy følte helt fra starten av at det var mye hjelp og støtte i gruppen, både fra de andre deltakere og fra kursholderne. Det å dele målet sitt høyt med de andre deltakerne, var veldig motiverende i seg selv. Hun likte spesielt at kurset gikk over en lengre periode og at det var en kombinasjon av ulike gruppetimer, trening med personlig trener og foredrag med fokus på motivasjon, trening, kosthold og veien videre etter endt kurs.

«Min personlige trener Rachel Husøy har vært veldig viktig for meg i denne prosessen. Hun har lært meg å kjenne kroppen min på en helt annen måte enn før og utfordrer meg gang på gang.

IMG_2884

«Fellesskap, mestringsfølelse og utfordringer i positiv forstand»

Jeg har lært utrolig masse i denne perioden. Det viktigste jeg sitter igjen med er at jeg klarer det jeg bestemmer meg for. Det krever innsats og viljestyrke, men med god hjelp og støtte kan man nå langt. Hvis jeg skulle beskrive med 3 ord de 10 ukene med 10ForLivet vil jeg trekke frem; fellesskap, mestringsfølelse og utfordringer i positiv forstand.»

Etter kursslutt har deltakerne fortsatt å møtes en gang i uken på Gnist for å trene sammen som gruppe. De inspirerer, støtter og gir hverandre tips. «Det er gøy å trene og det er godt å ha støtte fra andre som er i samme situasjon,» forteller Dorothy.

«Jeg føler meg sprekere enn jeg noensinne har vært i en alder av 78 år».

Livsstilsendring
«Etter 10ForLivet og en periode med personlig trener har jeg fått bedre balanse, blitt sterkere i kroppen og fått bedre pust. Før kjørte jeg bil til butikken, nå finner jeg frem stavene og sekken og går frem og tilbake så ofte jeg kan uten pauser. Jeg har gått til innkjøp av en aktivitetsmåler som hjelper meg å holde oversikt av dagens aktivitet, den er det gøy og motiverende å følge med på.  Jeg har blitt mye mer bevisst på at litt trening/bevegelse er bedre enn ingenting. Selv 5 minutter med rask gange eller knebøy hjelper.»

«I hverdagen merker jeg at det er letter å bøye seg ned og plukke opp ting fra gulvet. Jeg snubler ikke så ofte som før, og når uhellet først er ute henter jeg meg raskt inn igjen slik at jeg ikke faller. Jeg stoler mer på kroppen min, og lært meg en ny måte å kjenne og bevege kroppen min på. Jeg føler meg sprekere enn jeg noensinne har vært i en alder av 78 år.»

Motivasjon og veien videre
img_2856.jpeg«Det har vært motiverende å se og kjenne på endringene i kroppen. Underveis i perioden så jeg at jeg kunne nå målet jeg hadde satt for perioden, det i seg selv var veldig motiverende. Jeg merket at jeg ble sterkere i styrkeøvelsene vi gjennomførte, at jeg orket mer og hadde større kapasitet i hverdagen. Jeg går mer tur i naturen, og for første gang på 3 år prøvde jeg meg på ski, og jeg følte meg mye tryggere enn før. Det er takket være bedre balanse, sterkere kjernemuskulatur og en generelt sterkere kropp.»


«Veien videre for min del består av trening med personlig trener en gang i uken, fast bootcamp med de andre deltakerne fra 10ForLivet og ulike gruppetimer på Gnist. Og ikke minst mer hverdagsaktivitet. På det meste trener jeg 5 ganger i uken på Gnist, og savner det når jeg ikke får vært der. Før var det et ork å komme og trene, nå gleder jeg meg hver gang.»

Dorothy avslutter med å si at alder er ingen hindring, 10forlivet er vell verdt investeringen både i tid og penger.  Stå på, det lønner seg 🙂

«Før var det et ork – nå gleder jeg meg til å komme til Gnist!» Sier Dorothy med et smil

Vil du melde deg på 10ForLivet? Mer informasjon, påmeldingsskjema og pris finner du her, Neste kurs starter 6. september.

Skrevet av: Rachel Muff Husøy – Personlig trener, Aktiv Instruktør Gnist Trening og Helse

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: