Julekos og trening

Hvert år ser vi at mange har utfordringer med å få til treningen i desember. Etter en god innsats gjennom høsten er det mange som faller litt fra i desember, og ikke kommer ordentlig i gang igjen før godt ute i januar. Formen er noe dårligere og et par kilo ekstra har kommet til.

Det er mye ekstra som skjer i desember og det er mye som skal ordnes før jul. I tillegg er det litt mørkt og kaldt og overskuddet til å dra på trening er kanskje ikke helt på topp.

Det er naturlig at det blir litt mindre trening på mange i denne perioden, men det kan være lurt å ikke ta helt pause. Det er jo akkurat i en måned som desember at kropp og hode kan trenge en treningsøkt for å stresse ned og for å få litt overskudd. Da er det også enklere å fortsette treningen i januar.

Matinntaket har også en liten tendens til å øke litt i desember – julebord, juleselskaper og litt mer godsaker i huset gjør at det er lett å gå opp litt i vekt. Vi anbefaler ikke at du gjør desember til den mest ambisiøse måneden når det gjelder kosthold og trening, men kanskje det er lurt med en gylden middelvei? Selv om det blir mindre trening, så trenger det ikke å bli helt stopp og selv om det blir mye god mat, så trenger det ikke å være store mengder hver dag.

Så hva gjør du?
Hvordan klarer du å holde deg aktiv selv om det er jul?

NisseLag en liten plan – se hvilke dager det er mulig å få til en aktivitet. Skal du på Gnist? Skal du gå eller løpe deg en tur? Kanskje ta på ski eller skøyter? 15-20 minutter med styrketrening på stuegulvet? Det er mange måter å få til en liten økt og den trenger heller ikke å vare så lenge. Husk at litt er mye bedre enn ingenting. Skriv gjerne ned hva du ønsker å få til og noter underveis.

Det kan jo også være lurt å tenke litt gjennom hvor mye godsaker du skal ha tilgjengelig til enhver tid? Hver dag eller noen dager? Husk at det ikke er julebord og julaften som er problemet, men alt det andre småtteriet som kan komme i tillegg 🙂

Vi på Gnist ønsker deg en flott desember med hyggelige juleforberedelser og regelmessig trening!

Vi er klare for å skape gode treningsopplevelser for deg i 2018 – uansett utgangspunkt og form.

PS: dersom du ønsker en kick-start på det nye året, så anbefaler vi deg å lese litt mer om vårt livsstilskurs som starter 4.januar. Les mer her.

Se åpningstider og juletimeplanen på Gnist her.

Skrevet av:
Silje Røksund Johannesen
Leder Gnist Trening

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: